Vaargebied Kagerplassen

De Kagerplassen en omgeving is een prachtig gebied vol natuur,stad,molens en prachtige vergezichten. Heerlijk genieten en vele keuze`s voor rust of reuring en mooie oeverlijnen.
De Kagerplassen is een stelsel van veenplassen in het noorden van de provincie Zuid-Holland dat als recreatiegebied en als visgrond wordt gebruikt. De plassen liggen tussen Warmond, Oud Ade, de Haarlemmermeer en Sassenheim, Kaag eiland. De plassen worden omzoomd door een netwerk van kleine rietsloten en vaarten en maken deel uit van het Hollands – Utrechts veenweidegebied. Er liggen veel en relatief grote eilanden in – en tussen – de plassen. Heerlijk genieten in Het Groene Hart.

Via de Kagerplassen kunt u vele kanten opvaren met een sloep. Zowel natuur als dorpjes en steden behoord tot de mogelijkheden en alles al op korte afstanden. Kortom een ideaal gebied om te verkennen.

Denkt u eens aan de heerlijke stad Leiden. Leiden is een groot open lucht museum.
Er is veel te ontdekken, zien en beleven in Leiden. De stad heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad; niemand zal zich hier vervelen. U vaart heerlijk over de grachten, geniet van de vele restaurants en voor de liefhebbers geniet u heerlijk van de cultuur of combineer het varen met een middagje shoppen.

Ook de Westeinderplassen bij Aalsmeer mag u niet missen.In de Westeinderplassen liggen een heleboel kleine eilandjes. De meesten zijn particulier bezit. Maar er zijn ongeveer tien openbare aanlegplaatsen, ook het voormalige ‘Start eiland’ (vanwege de start van zeilwedstrijden) is openbaar. De eilandjes zijn alleen met de boot bereikbaar en daarom heerlijk puur en zonder faciliteiten.
De ringvaart is een begrip en gegraven door duizenden arbeiders. Het is de scheepvaartverbinding tussen Amsterdam, Gouda en Rotterdam. De gemalen zijn legendarisch in dit gebied, vooral Gemaal De Cruquius is internationaal bekend om zijn grootste stoommachine van de wereld, een industrieel monument.
Afgravingen, afgravingen en afgravingen… Zo ontstond dit prachtige waterlandschap.
Namen als Vrouwentroost prikkelen je verbeelding. De einder… een woord dat slechts een abstract beeld oproept.

De Westeinderplassen geven je een gevoel van oneindigheid, hoe kan het ook anders met namen als de Oosteinderpoel, de Schinkelpoel en de Westeinder.
En toch is er genoeg te beleven in de jachthavens en restaurantjes aan het water. Rust en schoonheid in combinatie met levendigheid.

Bij de huur van boten bij ons kunt u op de dag zelf gratis diverse uitgebreide vaar route`s en waterkaarten meekrijgen.
Per boot verschillen de mogelijkheden. U kunt denken aan molentochten, Leiden binnenstad, bruggentochten, natuur tochten en dergelijke.

Zelf route`s uitzetten?
Gebruik dan de app of site van https://www.sloepennetwerk.nl
U vult onze locatie in, Botenverhuur Dieper-Zicht, vervolgens kunt u de route naar wens uitzetten.

Informatie over de vaar regels kunt u nalezen op deze link: Rijkswaterstaat

Waterkaart Kagerplassen Dieper-Zicht